فرصتهای مطالعاتی معلمان بر اساس طرح پیشنهادی مرکز ملی مطالعات تیمز و پرلز و تصویب شورای مدیران پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش پیشبینی شده است. طبق این طرح قرار است در محدودۀ امکانات و اقتضائات موجود در مرکز ملی مطالعات به معلمان علاقهمند به حضور و مطالعه در مرکز ملی مطالعات تیمز و پرلز اجازه داده شود که علاقهمندیهای خود را دنبال کرده و فرصتی در جهت بازیابی و ارتقای توانمندیهای خود بهدست آوردند. طبیعی است که موضوعات و فعالیتهای درنظر گرفته از شخصی به شخص دیگر متفاوت است و افراد بسته به اهداف شخصی خود میتوانند از منابع موجود در مرکز همچون کتابها، گزارشها، مجموعه سؤالات و …، حضور در رویدادها و کارشناسان مرکز بهره گیرند. به دلیل اینکه این فعالیت، جزو فعالیتهای رسمی و در چارچوب اداری نمیگنجد، هیچگونه رابطۀ استخدامی با مرکز مطالعات تیمز و پرلز و پژوهشگاه برقرار نخواهند کرد. همچنین، هیچ درآمدی برای پذیرفتهشدگان پیشبینی نشده است. با این وجود، گواهی سپری کردن فرصت مطالعاتی توسط مرکز ملی مطالعات تیمز و پرلز اعطا خواهد شد. علاوه بر این، این امکان برای پذیرفتهشدگان وجود خواهد داشت که در فعالیتهای آتی مرکز که نیازمند همکاری معلمان است از جمله نمرهگذاری سؤالات مطالعات بعدی تیمز و پرلز به عنوان عضو گروه پژوهش شرکت نمایند. در دور فعلی، 3 فرصت مطالعاتی درنظر گرفته شده است. همچنین، انتخاب از بین همه معلمان (رسمی و غیر رسمی) صورت خواهد پذیرفت. این امکان برای دانشجومعلمان سال آخر نیز میسر خواهد بود.
فرصت مطالعاتی به صورتی حضوری و در دفتر مرکز ملی مطالعات تیمز و پرلز واقع در تهران صورت خواهد پذیرفت ولی زمان حضور معلمان با توجه به برعهده داشتن نقش معلمی آنان قابل انعطاف است. به طور معمول معلمان میتوانند زمان حضور خود را در روزهای شنبه تا چهارشنبه و ساعات اداری (از 8 تا 16) درنظر بگیرند. همانطوری که قبلاً اشاره شد ساعت و روز حضور در مرکز بسته به انتخاب معلمان است ولی ذکر آن لازم است. طول دوره نیز 2 تا 3 ماه است که از اوایل بهمن 1402 تا خرداد 1403 قابل تعریف است. تغییر زمان حضور در موارد خاص قابل مذاکره است.
شرایط و مدارک لازم برای درخواست:
- رزومه: شامل همه اطلاعات فردی، تحصیلی، حرفهای و پژوهشی متقاضیان. رزومههای خیلی مفصل مد نظر نیستند. در رزومه اشاره به توانمندیهای افراد مفید است. رزومههای یک تا دو صفحهای بدین منظور مفید هستند.
- طرح مطالعاتی: منظور از طرح مطالعاتی خلاصهای از اقداماتی است که فرد متقاضی میخواهد در زمان فرصت مطالعاتی انجام دهد. به عبارت دیگر، پروپوزالی بسیار مختصر از فعالیتهایی است که افراد میخواهند در فرصت مطالعات اجرا کنند. این کار میتواند شامل پروپوزالی از یک اقدام پژوهی، طرح نوشته یا مقاله علمی یا طرحی برای خودآموزی باشد. لزومی به ارسال نوشتههای طولانی وجود ندارد و طرحهای مطالعاتی یک تا دو صفحهای بدین منظور کفایت میکند. اصلیترین معیار انتخاب، همین طرحهای مطالعاتی خواهد بود که با معیارهای اجرایی بودن، مرتبط بودن و مفید بودن اندازهگیری خواهد شد. طبیعتاً موضوعات مرتبط با مأموریتهای مرکز تیمز و پرلز اولویت اول خواهند بود. این اولویتها را میتوانید با بررسی محتوای وبسایت مرکز ملی (www.timssandpirls.ir) دریابید ولی چنانچه حوزه کاری شما با این اولویتها تفاوت دارد میتوانید با ایجاد ارتباط حوزه کاری خود با مرکز تیمز و پرلز شانس خود را بالا ببرید. برای مثال، برقرار کردن ارتباط هوش مصنوعی با فعالیتهای مرکز ملی مطالعات تیمز و پرلز برای افرادی که در حوزۀ هوش مصنوعی فعالیت میکنند. کاربرد اصلی نتایج خود متقاضیان هستند و لزوماً قرار نیست از نتایج کار برای اهداف مرکز استفاده شود. لذا پیشنهاد میشود موضوعاتی انتخاب گردد که به بهبود فرایندهای کلاسی خود افراد کمک کند.
- تعیین زمان حضور در مرکز
مرکز ملی مطالعات تیمز و پرلز